lördag 7 mars 2009

Lär dig älska kameran

Det finns många sätt att lära sig nya saker på. Förra helgen var jag på en kurs i blixtfotografering. Eftersom jag börjat hjälpa våra kunder att ta bra foton till sina cv:n är det ett område jag vill utvecklas inom.

Här är bilden jag är mest nöjd med. Nu är kanske detta ingen traditionell cv-bild utan en bild på en duktig modell. Men fotomodeller behöver också jobb och allt beror på sammanhanget. Så i Michaelas cv passar bilden bra.

Porträtt är en central del i personlig marknadsföring. Många känner sig tyvärr väldigt olustiga framför kameran. Det finns ingen som gillar att se dåliga och ofördelaktiga bilder på sig själv. Men det går att ta bra foton på alla människor.

Mycket hänger på fotografen. Att få dig att känna dig trygg. Inte ge sig förrän det finns tillräckligt många bra bilder att välja mellan. Och självklart överenskommelsen att det är du som bestämmer vilka bilder som ska användas.

Kom ihåg att det för de allra flesta människor inte handlar om att se ut som en fotomodell. Det handlar om att förmedla personlighet och visa vilken trevlig människa du är. Det är ett viktigt steg i att skapa en relation till den du vänder dig till. Och varför är det viktigt? Jo, för att det är ur relationer anställningar, uppdrag och affärer utvecklas.

Michaela Nilsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar